Academia

Planet Streamline Icon: https://streamlinehq.com

Γκόλιας Ιωάννης

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ

Τίτλος: Η συμμετοχή του τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής σε διαστημικές αποστολές

 

Βιογραφικό: Η επιστημονική πορεία του Δρ. Ιωάννη Γκόλια ξεκίνησε από το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Υπολογιστική Φυσική. Αναγορεύτηκε διδάκτορας στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το πανεπιστήμιο της Ρώμης “Tor Vergata“, εκπονώντας την διατριβή του με υποτροφία Marie Curie. Συνέχισε την ερευνητική του καριέρα για τρία χρόνια στο τμήμα Αεροδιαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας του Πολυτεχνείου του Μιλάνου. Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο όπου εργάστηκε αρχικά ως ερευνητής, ενώ από το 2022 τελεί χρέη Επίκουρου Καθηγητή στον Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής. Είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Εταιρείας και της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, ενώ εμπλέκεται στις δραστηριότητες των διαστημικών αποστολών DART και Hera. Σήμερα, εκτός από τα καθήκοντα του ως καθηγητής, είναι υπεύθυνος επιχειρησιακής ετοιμότητας των τριών αστρονομικών σταθμών του ΑΠΘ, είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Επιτήρησης του Διαστήματος (GRSST) και συμμετέχει στον σχεδιασμό του νανοδορυφόρου PeakSat του ΑΠΘ. 

Atom Streamline Icon: https://streamlinehq.com

Λαμπούδης Χρήστος

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ

Τίτλος: Σπουδές και προοπτικές στον χώρο της Πυρηνικής Φυσικής & Φυσικής Υψηλών Ενεργειών

 

Βιογραφικό: Ο Κ. Λαμπούδης σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε με διδακτορικό στην πειραματική Πυρηνική Φυσική, με ειδίκευση στις μετρήσεις του χρόνου πτήσης νετρονίων. Έχει μεγάλη εμπειρία στη μελέτη, σύλληψη, ανάπτυξη και ανάλυση πειραμάτων αντιδράσεων που προκαλούνται από νετρόνια και μεγάλων ανιχνευτών R&D. Ο Χ. Λαμπούδης έχει ισχυρή διεθνή παρουσία, έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών τόσο στο JRC – Geel όσο και στο CEA – Saclay, συμβάλλοντας στην έρευνα πυρηνικών δεδομένων και συναφών εφαρμογών. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Industry Innovation And Infrastructure Streamline Icon: https://streamlinehq.com

Λασκαράκης Αργύρης

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ

Τίτλος: Νανοτεχνολογία & Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά: Τάσεις και Ευκαιρίες στη νέα Ψηφιακή Βιομηχανία 

 

Βιογραφικό: Ειδικεύεται στην ανάπτυξη νανοδομικών υλικών και διατάξεων για Εύκαμπτα Οργανικά & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά, όπως Οργανικά Φωτοβολταϊκά, Οργανικές Δίοδοι Φωτός και Οργανικά Τρανσίστορ Εκπομπής Πεδίου, με τεχνικές κενού, υγρής χημείας και εκτύπωσης. Επίσης, είναι ειδικός στην Οπτική Μετρολογία (ex-situ, in-situ, in-line, real-time) με φασματοσκοπικές τεχνικές. 

Το δημοσιευμένο του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 90 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 4 κεφάλαια επιστημονικών βιβλίων, >200 παρουσιάσεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, και 43 προσκεκλημένες ομιλίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Διετέλεσε υπεύθυνος φυσικού & τεχνικού αντικειμένου, έμπειρος ερευνητής, και συμμετείχε στον συντονισμό σε πλήθος ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων. Έχει συμμετέχει στην διοργάνωση πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και είναι υπεύθυνος διοργάνωσης του International Symposium on Flexible Organic Electronics (ISFOE). 

Computer Chip 1 Streamline Icon: https://streamlinehq.com

Νούλης Θωμάς

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ

Τίτλος: Physics Studies: Seizing Opportunities in Integrated Circuit Design

 

Βιογραφικό: Ο Δρ Θωμάς Νούλης είναι ακαδημαϊκός και επαγγελματίας στη βιομηχανία ημιαγωγών (INTEL Corp., INFINEON AG, HELIC Inc. ( ANSYS)) με περισσότερα από 15 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στην ανάπτυξη λογισμικού σχεδίασης κυκλωμάτων, στη σχεδίαση αναλογικών κυκλωμάτων/RFMS, στη μεθοδολογία σχεδίασης και στη διαχείριση διεθνών έργων. Κατέχει πτυχίο Φυσικής (2003), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ηλεκτρονικού Μηχανικού (2005) και διδακτορικό δίπλωμα (2009) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το LAAS, Τουλούζη-Γαλλία.  Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα σχεδίασης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. 

 

Ο Δρ Νούλης είναι συγγραφέας περισσότερων από 80 δημοσιεύσεων, κάτοχος ενός ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας και Editor τριών βιβλίων. Είναι ενεργός κριτής και μέλος της συντακτικής επιτροπής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων. Έχει δώσει προσκεκλημένες ομιλίες πάνω στη σχεδίαση ολοκληρωμένων κυκλώματων ανάγνωσης ακτινοβολίας και πάνω στον σχεδιασμό κυκλωμάτων και συστημάτων χαμηλού θορύβου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σχεδίαση κυκλωμάτων χαμηλού θορύβου, στην ακεραιότητα σήματος και ισχύος, στα όργανα και στις διεπαφές αισθητήρων. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον τομέα Ηλεκτρονικής και Η/Υ. 

 

Leaf Streamline Icon: https://streamlinehq.com

Παπαϊωάννου Ευάγγελος

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ

Τίτλος: Υπάρχει μέλλον για τους φυσικούς; 

 

Βιογραφικό: Ο Ευάγγελος Παπαϊωάννου σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στον νανομαγνητισμό υπό την επίβλεψη του καθηγητή Νικόλαου Φλεβάρη στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Γερμανία) και στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα (Σουηδία). Την περίοδο 2014-2019 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο TU Kaiserslautern (Γερμανία). Το 2019 έλαβε μόνιμη θέση ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Martin-Luther, Halle-Wittenberg (Γερμανία). Την άνοιξη του 2023 αποδέχθηκε θέση Επίκουρου Καθηγητή στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με την υπερταχεία σπιντρονική, τον νανομαγνητισμό και την επιστήμη των υλικών, τις νέες μαγνητικές πολυστρωματικές και ετεροδομές, τη δυναμική σπιν και τα φαινόμενα spin-orbit σε μαγνητικές νανοδομές, τη σπιντρονική THz, τα μαγνητοπλασμονικά μεταϋλικά. Για την έρευνά του βραβεύτηκε με ερευνητική επιχορήγηση Carl Zeiss και τρία ερευνητικά προγράμματα από το γερμανικό Υπουργείο Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 80 εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει προσκληθεί σε περισσότερα από 30 διεθνή συνέδρια. Μέχρι στιγμής έχει επιβλέψει 2 διδακτορικές διατριβές και αρκετές μεταπτυχιακές και διπλωματικές εργασίες.

 

Scroll to Top